Educatio

Családi Nap az együttnevelésért

Kapcsolat | Program | Megközelítés | Sajtó | Házirend

Egy nap, amikor a sajátos nevelési igényű és a többségi gyerekek együtt játszanak és örülnek a koncerteknek, szórakoztató programoknak. Egy nap, amikor bárki nyitottá válhat és bepillanthat a fogyatékossággal élő emberek életébe és megtudhatja, miként segítheti őket. Egy nap, amikor a sérült fiatalok és családjaik választ kaphatnak kérdéseikre.

"Láss szívvel, adj szívből!"

A családi nap célja, hogy egyszerre kínáljon szórakoztató és hasznos programokat a különleges bánásmódban részesülő gyerekeknek és hozzátartozóinak, és valamennyi érdeklődőnek egyaránt. A nívós koncertekkel, izgalmas játékokkal, sportprogramokkal és informatív kerekasztal-beszélgetésekkel az elfogadás, az integráció, az együttnevelés fontosságára szeretnénk felhívni a figyelmet.

A kerekasztal-beszélgetéseket visszaolvashatja itt »

A rendezvény díszvendége: Agárdi Szilvia
A vele készített interjúnkat itt olvashatja »


A nyitott, elfogadó és érzékeny társadalom nem csupán utópia. Minden egyes nappal és együttnevelést támogató rendezvénnyel közelebb kerülünk az integráció minél teljesebb állapotához. Hiszen egyre többen, egyre fiatalabban és egyre gyakrabban találkoznak sajátos nevelési igényű társaikkal, így számukra már természetes az elfogadás. Azonban akik nem ilyen szerencsések, nem tudják, miként viszonyuljanak hozzájuk, nem ismerik, milyen nagyszerű közös élmények várhatnak rájuk. Rendezvényünk épp ebben segít!

Játszva nyitottá válni

Kicsik és nagyok kipróbálhatják, milyen kerekesszékkel közlekedni, valamint látássérültek helyzetébe is beleképzelhetik magukat, s hogy még inkább egy nyelvet beszéljenek, mini jelelés- és Brailles írás órákon is részt vehetnek, ahol elsajátíthatják a legfontosabb kifejezéseket. Nem véletlen tehát az esemény „Láss szívvel, adj szívből!" szlogenje sem, amit Agárdi Szilvia énekesnő, a rendezvény díszvendége is vall:

„Az én küldetésem, hogy szeretetet adjak az embereknek, és hogy meg tudjam mutatni, ugyanolyan értékű ember lehetek a sérülésem ellenére is. Ezért is fontos, hogy legyenek ilyen rendezvények, mert ezek összetartják a gyerekeket és a sérült gyerekekben ki tud alakulni egy olyan kép, hogy igenis, ő is ugyanolyan értékű ember, mint az ép társa. A pozitív gondolkodás a lényeg, szemlélet kérdése minden. Minden ember élete teljes, csak azzá kell tennie. Mindkét részről nyitottnak kell lenni. Én sosem mutattam, hogy aliglátó vagyok, ugyanúgy viselkedtem a többiekkel, így nem tekintettek másnak és mindig mondták, hogy „bocs, elfelejtettem, hogy te nem látsz". Sikerült ezt elérnem, ami tök jó! Nagyon hasznosnak találom a rendezvényt, nagyon tetszik, hogy sérült és ép gyerekek együtt dolgoznak és a programok is nagyon színesek, ez tetszeni fog a gyerekeknek!"

Sajtómegjelenések

közoktatás